SM – Swedish Nationals

Idag startade SM 2013 – årets höjdpunkt:)! Sveriges bästa 50 hundar fightades idag om de 28 platserna till Semifinalen imorgon.

Fin bana med tung vall som var ganska hög gjorde nog att flera ekipage hade problem med hörbarheten. Tungt och svårt var det att putta fåren runt banan och många hade disk/time/bryter.

Jag hade härlig känsla innan och kände mig lugn med gott självförtroende – jag misstänkte att det skulle vara tungt så det var ingen överraskning. Har verkligen sett framemot SM så läääänge. Äntligen var det dags!! Vi startade som 49 av 50.
Kylie slog lite onödigt mkt i utgången (brukar inte vara vid) – skickade höger. Jag blev nervös och övervägde att vissla in henne men lät henne sköta det själv. Tungt i upptaget men bra riktning började styra men insåg snabbt att det var bättre att låta henne bara köra på. Hon pendlade nämligen mkt så jag misstänkte snabbt att det var riktigt tungt på första delen av framdrivningen. Hon hade rätt riktning så hon fick köra på. Vi hade grindträff (inte många dom hade det idag). Drivningen hade vi bra flyt – träffa alla grindar.
I närarbetet delning – fålla – singel så kände jag att vi hade knappt med tid då hämtet tog lång tid. Närarbetet är vårt paradnummer så jag hade gott självförtroende och pang pang pang så var det klart:) tappa bara 1 poäng där – hade alltså 59p/60 på deln/fålla/singel:). Vi klarade det! 170p idag och 9a.

Imorgon SEMIFINAL där vi fightas om en finalplats – 14 bästa imorgon går till söndagens SM-final:)
Vi har startnr 20 imorgon.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s