Säsong 2013

Året börjar lida mot sitt slut och en summering är väl på sin plats. Jag har haft fantastiskt rolig säsong och sista tävlingen för året var förra helgen.

Lång vinter gjorde att säsongen börja sent i år och dessutom MASSOR av överanmälningar till tävlingar gjorde att jag snabbt i juni fick tänka om. Att komma med me 3 hundar i IK2 var hopplöst. Jag valde att satsa på Kylie. Q och Jake fick stå åt sidan.

KYLIE
Målet med Kylie var att ta oss till de stora tävlingarna; SM, Sverigecupen och landslagsuttagningen. Det målet var klart på bara några starter så redan i juli var vi kvalade till allt. Vi tävlade flera roliga IK2 tävlingar på allt från tunga tröga besättningar till oinvallade superspringiga. Oerhört utvecklande för mig som förare att lösa olika situationer.
Jag tävlade inget i augusti utan la allt krut på SM. Där tog vi oss till semi med dåliga förutsättningar. Högt tungt gräs är ingen höjdare för en dam på 44 cm och som dessutom är stylish och hörbarheten är inget vidare i rassligt gräs. Så vi fick kasta in handduken i semin. Jonas G och Jo Agnar dömde och gjorde ett fantastiskt jobb. Precis som det SKA vara. Okontrollerade rundor så fick man kliva av.
Landslagsuttagningen på Lekeberga var fantastisk. Fin vacker plats och ett arrangemang i toppklass. Dömde gjorde Bobby Dalziel. Vi tävlade på olika djur de 2 dagarna – så tävlingsdagarna var olika. Rutinerade tackor dag 1 och ungtackor dag 2. Förstå vilken möjlighet:).

QUYNH
När de stor mästerskapstävlingarna var över i oktober så kände jag fortfarande att suget fanns där då säsongen varit kort. Jag bestämde mig för att satsa på Quynh några tävlingar och anmälde henne till Gotland IK2 och kvaltävling till Nordic Nursery. Det gjorde hon med bravur och sprängde 90 poänggränsen:) Duktig liten hund och så rolig att köra. Väldigt lik Kylie att köra vilket gör det enkelt för mig. Hon plockade 8 SM-poäng och plats i svenska laget till Nordic nursery. NN var en mycket trevlig tillställning men supersvårt hämt som inte lockade fram det bästa ur unghundarna. Vi gick runt båda dagarna och slutade totalt 16 plats av 40 deltagare. Q gjorde många fina saker som väldigt styrbar på utgången dag 1.
Jag hade en toppen helg fast topprundorna uteblev för min del. Klubbkompisen Sanna Engborg och jag åkte och bodde tillsammans på samma ställe som Lena Brundin och härliga vänner från grannlandet Norge:). Så det blev mycket skratt och nya bekantskaper.

Nu tar vi mammaledigt efter en härlig säsong. Quynh är dräktig med Bobbys Jak och Kylie löper och paras med Jarans Maico slutet av denna vecka.
Tack alla som hejjat på oss denna säsong och alla ni som hört av er från världens alla hörn och berömt mig som både uppfödare och tävlingsförare. Det ser ut att bli flera EmenEm:are som exporteras utomlands nästa år.

Vi ses igen till sommaren på tävlingsbanorna!

20131202-092645.jpg

20131202-092654.jpg

20131202-092702.jpg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s