En SM-hund och en Landslagshund!

Under en veckas tid så har alla åretshöjdpunkter ägt rum! 20-21 september SM och SvCupen/landslagsuttagning började i torsdags den 25 september. SvCupen pågår under 3 dagar och där startfältet halveras för varje dag.

SM-finalen gick uppe i Boden 1000km hemifrån så jag flög flygplan med hundarna☺️. Quynh har aldrig flugit förut men hon var cool som i allt annat hon gör – helt oberörd:). SM-fältet/platsen var lite konstig – nämligen en helikoperbas i ett industriområde. Underlaget var blandat; ruffigt ängsgräs, asfalt, jordhögar.
I semifinalen (CK-bana: märkta djur, delning fålla singel) så körde jag Kylie först – vi fick en besvärlig flock där en tacka ville sticka ifrån de andra hela tiden. Vi gjorde alla moment och jag var otroligt nöjd med Kylie men som domare Con Mcgarry sa ” you didnt have a chans from the beginning”. Poängen skulle aldrig räcka till Final (15 bästa).
Så full av revanchsug och ut med lilla Q som nr37 (av 45 hundar). Vi gjorde en fin-fin runda med trött Q i singeln och klarade allt = FINAL!! Quynh 3 år gammal, första IK2-säsongen, hennes första SM och med till Final!! Underbara HÄFTIGA lilla hund!! Titulerad SM-hunden☺️.

SverigeCupen med 55 hundar i kvalet. 4 djur och öppen fålla vilket gjorde det svårt svårt svårt. Körde Kylie först även här och vi gjorde en bra runda men tyvärr time vid fållan – vilket denna dag tillhörde vanligheterna. ENDAST 4-5 ekipage av 55 klara fållan.
Q fick en omöjlig flock som var besvärliga redan vid utställningen och de bara sprang. Supernöjd med Q som tog styrning och höll huvudet kallt under racet men poängen blir ju därefter.
Kylie vidare till Semi i SverigeCupen.

Semin var CK-bana: 5 märkta djur, delning fålla singel och 600m hämt😝. Rolig bana!! Jag var taggad! Så kul att få köra stora banor a la international-style. Utgången var svårt och delar av den var dolt för hunden – vi förare såg hunden nästan hela vägen:). En av Kylies många styrkor är just målbilden i hämtet och titta efter djur. Har hon sett dem så har hon kvar den målbilden hela vägen – mycket riktigt. Jag behövde inte ett enda stödkommando på de hela 600meterna – målmedveten Kylie gjorde en snygg utgång. Vi pricka alla grindar även denna gång. Tog lite tid att dela då jag hade en märkt tacka som ville dra hela tiden. Vi fick delat och vid fållan hade vi grind denna gång men de var ändå svåra. Roliga får och känsliga – kändes som GB;). Jag fick samla ihop mig och verkligen ge mig F*N på att få in dem – vi lyckades!! Singeln blev lätt, såklart märkta tackan som ville dra hela tiden;) = FINAL!!!

Finalen i lördags var dubbelhämt 2×7 djur varav 4 märkta som ska sorteras ut och tas in i en fålla. Jag fick startnr 2. Föraren innan mig klara ej hela banan så jag hade inget att direkt gå på så det var bara att gå in och köra enligt min plan jag la upp och att framförallt vara lugn och bestämd i sorteringen;).
Första hämtet var vänsterhämt och samma som torsdagen. Andra var höger och fredagens= långt och dolt.
Första hämtet gick fint – lämnade dem vid stolpen men K låg ganska nära så hon tog inte första ”look back” – la upp henne bättre och provade igen. Klockrent!! Vi pricka alla grindar och höll oss lugna i sorteringen – fick ut flocken ur ringen två gånger (en tacka som skulle dra åt fel håll hela tiden) men inga djur som sprang tillbaka eller att vi fick börja om:) Fållan gick bra och vi klarade FINALBANAN!! Vi slutade 4a och 1000kr rikare och 12 landslagspoäng. Därmed ska Jag och Kylie ska representera Sverige på NORDISKA MÄSTERSKAPEN 2015 i Danmark❤️👍☺️

IMG_5882.JPG

IMG_5871-1.JPG

IMG_5875-1.JPG

IMG_5869-1.JPG

IMG_5897.JPG

<a


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s