Tävlingssäsongen 2016 är igång!

Jag har varit ute på både VP, IK1 och IK2. Så roligt att ha unghundar igen, 5 år sedan sist när Q var ung. Få starter med varje hund då det är svårt att komma med på tävlingarna pga överanmälningar men vi har presterat bra på de starter vi gjort. Mycket handlar om att ge Zappan och Chloe tävlingserfarenheter och att sätta mitt ”tävlingssystem” i dem.

Målet med Zapy för säsongen är att kvalificera oss till unghund-SM. Det har gått med bravur! 4 starter har vi gjort i IK1 och tagit placering 1 hela 2 ggr och en plac2. Så vi är redan klara för Unghund-SM som går i september.

Chloe har blivit Godkänd Vallhund och även debuterat i IK1. Tävlingen hade svårt hämt och hon gjorde det superbra. Så nöjd!! 71p utan fålla. Hade en tacka som ville sticka hela tiden och Chloe börja bli riktigt trött så vi fick inte in dem i fållan.
Troligtvis blir nästa start med Chloe och Zappan i mitten av augusti.

I IK2 (opentrial) så är det Quynh och Kylie som jag kör. Men pga överanmälningar så är det bara en hund som kommer med. Jag bestämde mig för att det är dags att satsa på Q, så hon har tagit över som hund nr1 här hemma. ALLTID varit Kylie som nr1 och den jag satsat extra på. Hon är nu 9 år och Q är i sina bästa år (5år). Så kommer jag bara med en hund så är det Q som kör. Hon har visat att hennes träning jag gjort senaste tiden har gett resultat genom att vinna en svår IK2 på Gotland. Kylie knep en 6a plats. Jag hoppas 25p på rankinglistan ska räcka till Agriacup. Kylie har 22p.

Det är två st tävlingar som är landslagsuttagningar, Agria Cup och SM. SM har vi varit klara för länge men jag kom på för bara några veckor sedan att AgriaCup skulle vara kul. Det visa sig nämligen att cupen går i september på Lekeberga Gård och Bobby Daziel som dömmer. Senaste åren har Cupen gått i oktober och helgen direkt efter SM. Jag var inte pepp för den förra året utan mer känt mig klar med säsongen efter SM. Alla som känner mig vet ju vad jag tycker om vädret som kan vara i oktober, regn rusk och blåst ÄR inte min grej😉. I år känns det annorlunda när den är i september i stället och jag hoppas våra poäng räcker. Den 15 juli vet vi! Då är kvalet klart och jag kommer inte tävla mer innan dess.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s