Q the amazing Q⭐️

Denna säsong har ju inte varit som någon annan. Alla tävlingar inställda pga torka och extrem värme så Q körde sin första tävling på Agria Cup. Ringrostiga båda två efter 1 års uppehåll. Jag var taggad äntligen skulle vi TÄVLA. Hundarna var ej i bästa form efter denna sommar.

Både Q och Chloe gick till Semi-final. Där blev små marginaler som gjorde att vi ej gick till final. Miss i delningen med C och med Q så hade vi en omärkt tacka som ville sticka åt helt fel håll än draget och dit resten av gruppen ville. Jag var ändå nöjd. Hundarna kändes fina.

Kvarts-SM: så häftig och VÄLDIGT annorlunda bana med helt dold utgång för hundarna i ca 300m och hunden var även dold för oss förare. Q gick kanon båda dagarna. C har ingen rutin av dolda utgångar i denna kaliber men dag 2 hade hon lärt sig sin läxa att springa dolt i 300m och kör hela banan med bravur och vinner dag 2. Duktiga lilla hund❤️.

SM: Q vidare till Stora SM i Skåne. Härliga stora banor med jämna fina Gotlandsfår. Q gör en fin Semi och vi blir 6a och vidare till FINAL⭐️. I finalen så är hunden dold i första utgången för oss förare. Q har fina hämt och vi har nästa fullt av båda domarna. Andra hämtet är SVÅRT. Klurig vinkel plus att fåren är dolda i uppförsbacke för hunden men vi förare ser bra och kan hjälpa hunden. En stor kulle gör det extra svårt. Efter flera extra kommandon på andra hämtet är Q uppe och bakom andra flocken. Framdrivningen är superfin och hon har typ fullt där. Drivningen går kanon⭐️💪🏻.

Jag gör första cutet i sorteringen men Q finns inte där för mig. Jag inser snabbt att Q är helt slut! Hon är annars som en vägg. Jag lyckas tillslut sortera ut de 5 fåren med halsband av totalt 20 får. De är inte snyggt med vad gör man när hunden inte orkar mer. Jag kriga! Fållan gick kanon och vi gick runt. Vi sluta 6a på SvenskaMästerskapen och är därmed med i Svenska Landslaget 2019.

Efter SM har vi kört IK2 (Opentrials) och Q har placerat sig topp 10 på typ alla starter förutom två tror jag. Hon är kvalad till SM och Agria Cup med råge. Q gjorde sin sista tävling för säsongen igår. Jag är så glad att ha henne vid min sida. Hon är jämn och så stabil. Jag ser framemot tävlingssäsong hösten 2019.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s