Om Kenneln

Jag heter Mikaela Prim och har haft border collie sedan 1991. Då flyttade Charlie hem till oss. Det var då allting med ”hunderiet” startade. Jag hade tjatat sedan barnsben om en hund men fick aldrig någon. Men till slut så… Jag kan lova att han var efterlängtad. Med Charlie så testade jag allt; vallning, lydnad, agility och bruks.

År 2003 startade vi uppfödning och vår kennel heter EmenEm. Kenneln är döpt efter min första tik Em (Old Sheeptorps Cur). Jag kallade Em för EmenEm när hon var liten. Em köptes år 2000 för att eventuellt kunna ta valpar efter henne. Jag såg hennes mamma Nell och pappa Nisses Rozz 1999 på SM i fårvallning. Där även pappa Nisses Rozz vann och blev Svensk mästare med sin husse Håkan Wilson. Em skulle alltså bli stamtiken och därför är även kenneln döpt efter henne. Kort därefter fick jag äran att köpa importen Moel Somolli ”Fan” av Liselotte Hansson på kennel Somollis. Tack Lottie <3! Fan kom från den kända kenneln Moel uppfödare Ceri Rundle, Wales (dotter till den legendariske Glyn Jones kennel Bwlch). Av nästan alla kullar vi fött upp under dessa 12 år så stammar alla på något sätt till Fan. Fan har betytt oerhört mycket för kennel!

Avelsmål
Vårt mål är att få fram mentalt stabila hundar med mycket motor. Vi vill att hundarna ska kunna umgås med folk, barn och hundar på ett sunt sätt. De ska även kunna vistas i främmande miljöer. Då våra hundar framförallt är familjehundar och tävlingshundar så lägger jag väldigt stor vikt på mentalitet. Jag vill ha stabila hundar som är sociala och jag passar bättre med hundar som jag ska dämpa än hundar som behöver peppas och stöd. Vi har 3 barn och här lever barn och hundar ihop, osäkra hundar passar inte här och jag mår dålig om en hund mår dåligt. Så jag lägger oerhört stor vikt vid mentalitet.
Då hundarna och tävling är min stora hobby så kommer avel i steg 2 för mig och jag skulle aldrig sälja en superbra tävlingshund för att den INTE går att avla på, här skiljer jag mig från väldigt många andra uppfödare;). Jag har däremot haft fördelen av att hittills kunna använda alla mina hanar och tikar i avel, vilket känns oerhört roligt. Då hundarna jobbar och tävlar under sommarhalvåret så har jag i stortsett endast valpar under vinterhalvåret då tävlingar kommer i första hand och valpar i andra hand. Under vinterhalvåret har även hundarna sin  vintervila  och är då endast familjehundar med promenader.

I vallningen vill vi att avelsdjuren har god djurhantering, samarbetsvilliga, lydiga och är starka mot djuren och med mycket framåt. Jag gillar mer att köra hundar som har ett härligt driv framåt och där jag får dämpa. Jag vill ha ett ovillkorligt framåt i mina hundar. Ber jag dem att gå framåt så ska hundarna gå framåt utan att tveka. Jag gör bara kombinationer som jag själv vill ha och tror starkt på. Jag håller mig till arbetande linjer och det är renodlade brittiska-linjerna som jag gillar och tilltalar mig.

Kennel EmenEm
Mikaela Prim
Lövhamravägen 19
134 60 INGARÖ
E-mail: mickis@emenem.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s